Aan klanttevredenheid heb je niets. Klantloyaliteit is key! Dat geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor jouw medewerkers. Zonder betrokken medewerkers heb je geen klantloyaliteit. Alle stakeholders zijn stukjes van dezelfde puzzle.

 

Dus hoe richt je je communicatie zo in dat die medewerkers geïnspireerd ambassadeurs blijven creëren en die klant steeds terug komt? Dat begint bij weten wat jouw stakeholders vinden van jouw (communicatie)cultuur, van jouw veranderinitiatieven en van jouw organisatie. Your Branding helpt je hierbij met diverse vormen van onderzoek op het snijvlak van cultuur, engagement en communicatie.

 

Lees meer over welke onderzoeksmogelijkheden Your Branding biedt als oplossingen voor een betere communicatie, betrokkenheid en beleving:

 

Medewerkers zijn de sleutel in goede communicatie. Your Branding integreert het betrekken van medewerkers bij of na de uitvoering in haar opdrachten, zodat jullie boodschap transformeert van informeren naar inspireren. En pas op voor de belangrijkste bijwerking: meer bewustwording vergroot werkgeluk!